Boca 2013

Boca 2013 Le Piane Nebbiolo Alto Piemonte

Een zorgvuldige samenstelling van Nebbiolo (85%) en Vespolina. De wijn moet eerst volop rijpen, daarom wordt ze 3 tot 4 jaar in het vat behandeld. Daarna kan ze tientallen jaren bewaard worden. De Boca is een volle wijn met veel persoonlijkheid. Daar tekent de mineraliteit van de porfierhoudende bodem voor, samen met de karakteristieke structuren van de Nebbiolo druif.

Tel een en een samen en je komt tot de slotsom dat de Boca een rijk smaaklandschap etaleert. De Boca is dus van het complexere genre. Gerijpte bosvruchten, viooltjes, tabak, gedroogde kruiden met een vleugje balsem en citrusvruchten wisselen elkaar af onder de schijnwerpers. Kracht en zijdezachte elegantie houden een deux-pas. Fascinerend, speels, en dan een lichte, verfijnde slotnoot. Je ontdekt steeds nieuwe karaktertrekken van de Boca 2013. Komt daar nog bij de dat de smaak tot wel 10 à 20 jaar lang kan evolueren en verfijnen op fles.

2013 was weerkundig geen eenvoudig jaar. Regen doorkruiste de oogst. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, wist Johan Cruijff al. De selectie was streng, waardoor een kleine hoeveelheid Boca van bijzonder goede kwaliteit kon worden geoogst. De wijnmakers zelf maken de vergelijking met het uitmuntende oogstjaar 2008: structuur, kracht en aromatische weelde die elkaar in een perfecte symfonie meenemen. Deze wijn hoort lange tijd plaats in de kelder. Pas in 2019 kwam hij officieel op de markt.

Expert rating: 
RP

Robert Parker

95
48,80 €
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Piemonte

Soort wijn: 

Rode wijn

Prijs categorie: 

40€ - 49.99€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Le Piane

Volume: 

Appellatie: 

Boca

AANVERWANTE PRODUCTEN