Boca 2015

Boca 2015 Le Piane Nebbiolo Alto Piemonte

Een zorgvuldige samenstelling van Nebbiolo (85%) en Vespolina. De wijn moet eerst volop rijpen, daarom wordt ze 3 tot 4 jaar in het vat behandeld. Daarna kan ze tientallen jaren bewaard worden. De Boca is een volle wijn met veel persoonlijkheid. Daar tekent de mineraliteit van de porfierhoudende bodem voor, samen met de karakteristieke structuren van de Nebbiolo druif.

Tel een en een samen en je komt tot de slotsom dat de Boca een rijk smaaklandschap etaleert. De Boca is dus van het complexere genre. Gerijpte bosvruchten, viooltjes, tabak, gedroogde kruiden met een vleugje balsem en citrusvruchten wisselen elkaar af onder de schijnwerpers. Kracht en zijdezachte elegantie houden een deux-pas. Fascinerend, speels, en dan een lichte, verfijnde slotnoot. Je ontdekt steeds nieuwe karaktertrekken van de Boca 2015. Komt daar nog bij de dat de smaak tot wel 10 à 20 jaar lang kan evolueren en verfijnen op fles.

2015 was een vrij warm jaar. Het resultaat: een ontwapenende Boca, vroeg drinkbaar. Zacht fruit en even milde tannines zetten de toon voor een volwassen maar kwikzilveren charmeur.

Expert rating: 
RP

Robert Parker

94
53,00 €
-+
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Piemonte

Soort wijn: 

Rode wijn

Prijs categorie: 

50€ - 59.99€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Le Piane

Volume: 

Appellatie: 

Boca

AANVERWANTE PRODUCTEN