Guidalberto 2017

Guidalberto 2017 Sassicaia Tenuta San Guido

Guidalberto Tenuta San Guido kan worden beschouwd als het kleine broertje van Sassicaia. De kwaliteit scheert even hoge toppen, maar is sneller op dronk. De Guidalberto wordt in pure Bordeaux-stijl geproduceerd met Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. Die zijn afkomstig van wijngaarden met bodems rijk aan galestro, kalksteen en klei. We bevinden ons op zo’n 100-300 meter hoogte. 

De handmatige oogst begint eind augustus met Merlot en gaat in september verder met Cabernet Sauvignon. Na het sorteren, persen en ontkiemen vindt de fermentatie, zonder toevoeging van extra gist, plaats in stalen tanks. Na een maceratie van ongeveer 15 dagen voor de Merlot en 10 tot 13 dagen voor de Cabernet Sauvignon wordt de most 15 maanden in Franse en Amerikaanse barriques gegoten.

De Guidalberto Tenuta San Guido, is als de jeugd die in een fles is gevat en bewaard. In de neus snelt de bedwelmende volheid van Merlot je tegemoet. Toetsen van koffie en mediterraan struikgewas werken vervolgens verkwikkend. Zelfs het kleinste nipje getuigt van de krachtige tannines. Niet lomp of onstuimig, maar eerder als een gecontroleerde, aanhoudende en vastberaden kracht. 

Guidalberto is een perfecte synthese van een gebied dat op de Toscaanse heuvels ligt, maar ook de invloed van de Tyrreense Zee geniet. De wijn verheft elk gastronomisch streekgerecht dan ook naar een keizerlijk niveau. 

Expert rating: 
RP

Robert Parker

92
JS

James Suckling

94
VM

Vinous Media

92
WS

Wine Spectator

92
35,97 €
verzendkost
sites/all/themes/vintology/tooltipformatter-icons/message-16-info.png

In het kort:

Land / Regio: 

Italië / Toscane

Soort wijn: 

Rode wijn

Prijs categorie: 

30€ - 39.99€

Millesime: 

Domein / Chateau: 

Tenuta San Guido

Volume: 

Appellatie: 

IGT Toscana Rosso

AANVERWANTE PRODUCTEN